Juryleden en Commissie van experts

Jury
Jan-Nico Appelman

Jan-Nico Appelman (juryvoorzitter)

Gedeputeerde economie Provincie Flevoland. Houdt zich als bestuurder bezig met Economische Zaken en Landbouw/Agro in de portefeuille, actief bezig met het thema Voeding & Gezondheid. Onder andere vanuit het economisch programma van de provincie ‘Floriade Werkt!’. Het onderwerp komt ook terug in de Perspectieven ‘Landbouw meerdere smaken’ en ‘Circulaire Economie’ die Jan-Nico in het kader van de Omgevingsvisie trekt.

 

 

Hilde Engels

Hilde Engels

Programmaleider Verduurzaming Voedselconsumptie bij Natuur & Milieu met als belangrijkste onderwerpen eiwittransitie (meer plantaardige eiwitten ten koste van dierlijke) en voedselverspilling. “Innovatie is meer dan ooit nodig om volwaardige alternatieven te bieden en snelle marktontwikkeling te stimuleren” zegt Hilde.

Loek Hermans

Loek Hermans

Voorzitter van de topsector Tuinbouw- en Uitgangsmaterialen. Daar binnen worden jaarlijks miljoenen euro’s geïnvesteerd in kennis en innovatie via vele publiek-private samenwerkingen. Thema’s zijn: Meer en beter met minder, Samenwerkende waardeketens, Gezondheid en welbevinden, Voedselveiligheid en Voedselzekerheid. De ambitie is om in 2030 wereldmarktleider te zijn van duurzame oplossingen voor maatschappelijke problemen op plantaardig gebied.

jury-floriade-challenge-prov-flevoland-13

Michiel Klompenhouwer

Is afgestudeerd in Milieu Economie aan de Universiteit van Wageningen. Vanaf 2002 heeft hij bij de Rabobank verschillende functies binnen Foof & Agri bekleed. De eerste periode als account manager en sinds 2014 heeft hij verschillende teams aangestuurd in zowel de corporate als grootzakelijke markt. Naast zijn functies bij de Rabobank is Michiel onder andere al vele jaren juylid voor de Herman Wijffels Innovatieprijs.

Samuel Levi

Samuel Levie

Politicoloog en voedselfanaat. Food Cabinet is een project- en campagnebureau dat zich inzet voor een gezonder, lekkerder en duurzamer voedselsysteem. Brandt & Levie is een ambachtelijke worstmakerij in Amsterdam.

 

Commissie van experts
Nard Clabbers

Nard Clabbers

Senior Business Developer Personalised Nutrition and Health bij TNO Gezond Leven. Voedingsdeskundige met brede ervaring in de industrie. Sinds 5 jaar werkzaam bij TNO. Initiator en inspirator voor ‘Personalised Nutrition and Health’ Dit is een internationaal publiek-privaat onderzoeksprogramma dat samen met de Universiteit Wageningen en veel verschillende bedrijven wordt uitgevoerd.

Patrick Driessen

Patrick Driessen

Managing Partner bij Pulsar Network Capital. Hij is als gangmaker, corporate advisor, business accelerator en impact investeerder bezig om organisaties sneller, duurzamer,  met meer plezier en met minder risico’s te laten groeien en bloeien. Hierbij richt hij zich vooral op gezonde voeding, foodtech en agritech. De voedselketen gezonder maken en samen ondernemen met andere gedreven, getalenteerde en vooral leuke mensen, is daarbij wat hij het liefste doet.

Martin Duijkers

Martin Duijkers

Is al 30 jaar betrokken bij alles in en over bodem. Hij is verbonden aan de Aeres Hogeschool om van daaruit bodemkundig onderwijs en – onderzoek vorm te geven en te optimaliseren. “Bodem is in mijn ogen de levende basis voor alles wat groeit en bloeit” zegt Martin.

Natascha Kooiman

Natascha Kooiman

Is ‘duurzaamheidsrebel’ en oprichter van Smaackmakers: versnellers van verduurzaming van ons voedselsysteem en eetpatroon met de focus op de transitie naar meer plantaardig en minder dierlijk in onze consumptie en productie. Natascha is 1 van de DJ100 (Duurzame Jongeren 100), TED-spreker, 2 keer door VIVA400 benoemd als jonge vrouw met invloed. Smaackmakers zit in de adviesraad van onder andere het Sustainable Food System Programme van de Verenigde Naties voor de Sustainable Development Goals.

toine-timmermans

Toine Timmermans

Programmamanager Duurzame Voedselketens bij Wageningen Food & Biobased Research. Hij is coördinator van de EU projecten FUSIONS en REFRESH. Beide projecten zijn gericht op het stimuleren van circulaire economie. Dit door het verbeteren van resource efficiency in Europa via het voorkomen van ‘food waste’ en het verbeteren van het waardevolle gebruik van grondstoffen.

Sigrid Wertheim-Heck

Sigrid Wertheim-Heck

Lector Voedsel en Gezond Leven bij Aeres Hogeschool Almere. Zij heeft ruim 20 jaar internationale ervaring in business development, markt- en consumentenonderzoek, en distributie- en marketingstrategie met focus op voeding. Zij is gepromoveerd aan Wageningen Universiteit met een onderzoek naar gezonde, veilige en duurzame voedselconsumptie binnen de snel moderniserende stedelijke context van Vietnam. Vanuit haar interesse van mondiale grootstedelijke voedselveiligheid vraagstukken spitst zij zich in haar lectoraat toe op de relatie tussen voedselvoorziening, voedselconsumptie en gezond leven.