Terug naar alle concepten

Violeta’s Kitchen, Hollandse soep met een Bulgaarse twist.

Violeta's Kitchen verwerkt voedsel dat verloren dreigt te gaan tot een hoogwaardig eindproduct; Hollandse soep met een Bulgaarse twist.

foto-oogstfeest
09-03-2017 Door Violeta Marinova

Categorie deelname: MKB Flevoland

Opgave: Slimme voedselketen

Tegengaan van zinloze voedselverspilling, tevens kansen voor startende cateraars met kleine beurs . Door verzamelen van overgebleven oogst van akkers/tuinders en het ontwikkelen van conserveringstechnieken ism Almeerse Weelde.

Het probleem

Violeta's Kitchen wil eigen catering voeren met lage kosten. Producten die anders zouden worden weggegooid worden nu benut en krijgen hierdoor een hogere economische waarde. Goed voor de boer, goed voor Violeta's Kitchen.

De oplossing

• Bewustwording: tonen dat je iets aan voedselverspilling kan doen en dat gezond eten niet duur hoeft te zijn
• Integratie: tonen hoe lekker, rijk, gastvrij de eetcultuur van de Balkan is
• Minder afval van voedsel
• Minder CO2: lokale producten, minder transport
• Economisch voordeel: overschot krijgt economische waarde; leegstaande keukens worden benut; met een beperkt budget een eigen bedrijf op starten.
• Verbinding door samenwerking met lokale partijen

Voor wie?

Voor Violeta's Kitchen (en andere startende cateraars) een kans om haar bedrijf met lage investering te starten en zich te profileren als duurzaam ondernemer.
Klanten van Violetas Kitchen zijn:
• MKB-bedrijven die te klein zijn voor een eigen catering
• Groepen, verenigingen
• Bezoekers van evenementen, bijvoorbeeld Oogstfeest, Streekparade en Groentesoepfestival.

Het 100 dagen doel

Op korte termijn wil ik mijn businessplan verder uitwerken, wil ik op zoek naar locaties waar ik kan koken en wil ik mijn naamsbekendheid in Almere vergroten. Ik wil klanten zoeken, Ik wil ook werken aan mijn vaardigheden als beginnend ondernemer. Op de Floriade wil ik laten zien hoe mijn concept werkt en vertaalbaar is naar andere steden. Maar ik wil vooral laten proeven.

In het kort

Start project
Almere, september 2016
Sector
Voeding
Team
  • Violeta, Marinova, Ondernemer en eigenares van Violeta's Kitchen, Voedselbereiding
  • Jacqueline, Ideler, Conceptontwikkelaar, Helpen bij het opbouwen van het netwerk en administratieve ondersteuning
  • Dennis, van Zwet, Websitebeheerder, Bijdragen aan de bekendmaking / promotie van Violeta's Kitchen en haar activiteiten
Mijlpalen
  • Sept 2016: Violeta's Kitchen heeft zich voor het eerst gepresenteerd tijdens het oogstfeest van de Stadsboerderij Almere
  • Eind 2017: Mijn eerste zakelijke klant die op reguliere/wekelijkse/dagelijkse basis afnemer wordt van mijn product.
  • 2017-2019: Samenwerkingsverband met onderstaande partners bewerkstelligen
  • 2018: Passende conserveringstechnieken ontwikkeld voor de belangrijkste ingredienten
  • 2019-2020: Voldoende klanten zodat ik hieruit in mijn eigen inkomen kan voorzien
  • 2022: Presentatie van mijn concept op het Floriade terrein
Samenwerkingspartners
Almeerse Weelde, De telers van de Buitenvaart, LokaalVoedselFlevoland, Ontwikkelcentrum Stadslandbouw (OSA), Andere lokale producenten en initiatieven
Contact
[email protected] / www.violetas-kitchen.nl
Terug naar alle concepten

Mijn naam is Violeta. Mijn passie voor soep is ontstaan in mijn jeugd en is onlosmakelijk verbonden met moederliefde. Als klein meisje al kon ik elke dag rekenen op een warm onthaal met een heerlijke soep, gemaakt door mijn moeder, van verse ingrediënten uit onze tuin in Bulgarije.
Deze liefde en passie voor soep wil ik in mijn nieuw op te starten cateringbedrijf Violeta's Kitchen overdragen aan mijn klanten.