Terug naar alle concepten

ThijsTea

ThijsTea is een heerlijke iced tea gemaakt van fruit dat eigenlijk zou worden weggegooid omdat het dik, krom of lelijk is.

fullsizerender1
10-03-2017 Door ThijsTea

Categorie deelname: Samenwerkingsverband

Opgave: Slimme voedselketen

Ongeveer een derde van de gehele voedselproductie wordt verspild. ThijsTea koopt reststromen van fruit op. Hievan maakt ThijsTea een frisdrank met een houdbaarheid van 18 maanden. Middels ons product maken we consumenten bewust van de problematiek.

Het probleem

Voedselverspilling in het algemeen, maar specifiek fruitverspilling. De onwetendheid bij mensen over de grootte van dit probleem.

De oplossing

Het redden van verspild fruit en bewustwording creëren. Heeft een grote impact daar er minder verspild wordt, het fruit een tweede leven krijgt en we via onze communicatiekanalen (website, etiket, merchandise en vilt) mensen bewust maken van de grote berg verspilling en daarbij de consumenten oplossingen voor hun eigen huishouden bieden.

Voor wie?

Consumenten die een bewuste keuze maken, streven naar een beter milieu en op zoek zijn naar een verantwoord en alternatief frisdrank.

Het 100 dagen doel

Wij willen meer mensen bekend laten raken met ThijsTea en daarmee meer mensen informeren over de problematiek. Wij willen meer ThijsTea verkopen en op deze manier meer fruit redden. Groei is ons doel.

In het kort

Start project
01-06-2015
Sector
Frisdrank
Team
  • Thijs, Afink, Eigenaar, Product en Finance Manager
Mijlpalen
  • 03-06-2016 Fabrieksmatige productie van 40.000 flesjes
  • 01-07-2016 Uitbreiding Team
  • 01-02-2017 Kantoorpand gehuurd te Amsterdam
  • 01-03-2017 Fabrieksmatige productie van 75.000 flesjes
Samenwerkingspartners
Profecta, Kromkommer, Instock, Rungis, Triodos, Voor de Wereld van Morgen
Contact
www.thijstea.nl / [email protected]
Terug naar alle concepten

Oprichter en mede-eigenaar van ThijsTea en mede-eigenaar van Streetfoodrestaurant Van de Straat. Smaakconnaisseur en No Waste Expert.