Terug naar alle concepten

Skin for Skin

Skin for Skin is een krachtig en natuurlijk voedingssupplement uit Noordzeevis voor de versteviging van je huid en een boost voor je haar en nagels.

afbeelding-skin-for-skin-5
10-03-2017 Door Arie Radewalt

Categorie deelname: MKB Flevoland

Opgave: Slimme voedselketen

Wij willen als visbedrijf onze grote reststroom visafval valoriseren door hieruit zeer hoogwaardige viscollageen te halen. Dit puur natuur product geeft een boost aan je huid, nagels en welbevinden.

Het probleem

Scholresten worden nu niet lokaal op Urk verwerkt. We verslepen deze vele honderden tonnen afval wekelijk naar andere plekken in de wereld waar er laagwaardig vismeel van wordt gemaakt. Dat brengt weinig op voor de sector en is niet duurzaam.

De oplossing

De waarde van scholresten substantieel verhogen door er callogeen uit te extraheren. We stoppen met het verslepen van afval en water in vele tientallen vrachtauto's per dag. In plaats daarvan verwerken we dit afval op Urk zelf tot een hoogwaardig product voor de consumentenmarkt. Hierdoor ontstaat er een lokale circulaire economie, beëindigen we het gesleep met resten en water (!) en verbeteren we de businesscase van schol, waardoor de visserij tevens duurzamer wordt. More bang for the buck!

Voor wie?

Het is een oplossing voor iedereen die graag gezond wil leven en er goed uit wil zien.

Het 100 dagen doel

We willen bereiken dat jij ons product uitprobeert en het verschil zelf ervaart. Het is onze ambitie om op de Floriade als visketen Skin for Skin te laten zien als geslaagde case van een duurzaam businessconcept in een van oudsher op bulk gerichte agro & food sector.

In het kort

Start project
10 maart, Urk, Nederland
Sector
Agro & food
Team
  • Arie, Radewalt, Directeur, Teamleider
  • Mardien, Radewalt, Medewerker, Teamlid
Mijlpalen
  • Ontwikkeling product
  • Tests
  • Ontwikkeling productie
  • Marketingconcepten
Samenwerkingspartners
Spikker, Vereniging van Visgroothandelaren, Brands F&C
Terug naar alle concepten
arie-radewalt2-2

Mede-eigenaar van visverwerkingsbedrijf Varia Vis B.V. Als organisatie zijn wij op zoek naar manieren om onze reststromen te valoriseren en de sector zo meer duurzaam te maken. Dit is niet alleen in het belang van ons, maar ook van latere generaties.