Terug naar alle concepten

Onderwaterboeren

Onderwatergroentes als aanvulling op de diversiteit van gezonde, verse, smaakvolle groentes

algreen_profile_c4
09-03-2017 Door Hendrik Staarink

Categorie deelname: Student ondernemer

Opgave: Slimme voeding

De voeding uit de zee moet nog grotendeels ontdekt worden. Daarom is Algreen BV begonnen met de teelt van onderwatergroentes; we telen lekkere en gezonde algen en wieren die we vers leveren.

Het probleem

Voldoende groentes eten blijft een uitdaging voor de meeste Nederlanders. Het menu van de chefkok is een voorbeeld voor de Nederlander thuis. Chefkok’s zijn constant op zoek naar nieuwe smaken en een bijdrage aan een goed, gezond en duurzaam bord.

De oplossing

Door verse, lokaal en duurzaam geteelde wieren en algen aan te bieden helpen we uiteindelijk de consument een gezonde voedingskeus te maken. We telen in gecontroleerde, productieve systemen, zonder uitspoeling van nutriënten, met behoud van biodiversiteit (geen wildoogst) en met minimale belasting voor het klimaat.

Voor wie?

In eerste instantie richten we ons op chefkoks en de makers van verse (groente) sappen. Ons uiteindelijke doel is dat onderwatergroentes onderdeel zijn van elk gezond dieet.

Het 100 dagen doel

In de komende 100 dagen breiden we onze klantenkring uit en schalen we de teelt verder op. Op de Floriade hopen we een selectie van de lekkerste onderwatergroentes van de wereld te laten zien!

In het kort

Start project
April 2015, Wageningen, Nederland
Sector
Onderwatertuinb
Team
  • Stefano, Canziani, Onderwaterboer, zie bedrijfsplan
  • Hendrik, Staarink, Onderwaterboer, zie bedrijfsplan
Mijlpalen
  • Eén kilogram test; in juni wekelijks één kilogram constante kwaliteit groene caviaar telen
  • 50kg zeespaghetti/mnd verkopen (juni)
  • 50% minder arbeid in het oogsten; augustus 2017
Samenwerkingspartners
zie bedrijfsplan
Contact
[email protected] www.algreen.eu
Terug naar alle concepten
dsc_4708-2

Niet alleen dromen over een duurzame landbouw, maar er ook aan mee bouwen. Praktisch ingesteld, met een achtergrond in agrarisch waterbeheer en waterkwaliteit.
Veel van de voeding van de zee moet nog ontdekt worden, daarom zijn we met Algreen in 2015 begonnen met de teelt van onderwatergroentes. Inmiddels leveren we (direct en via een groothandel) verse spirulina, verse zeespaghetti en verse groene caviaar (japanse zeebes).