Terug naar alle concepten

Nederlands notenbos

Superfoods van Nederlandse bodem zorgen voor werkgelegenheid en betere gezondheid

schermafbeelding-2017-03-08-om-14-13-34
08-03-2017 Door Kick Stokvis

Categorie deelname: Samenwerkingsverband

Opgave: Slimme voedselketen

Walnoten en hazelnoten zijn super gezond maar zijn helaas nogal duur omdat ze vaak van ver worden gehaald. Wij planten ze in Almere en zorgen voor lokale oogst geplukt door lokale werklui. Veel goedkoper en nog lekker ook!

Het probleem

Noten zijn heel gezond maar erg duur. Dat komt omdat ze vaak van ver worden gehaald. Door ze lokaal te telen wat met hazelnoten en walnoten prima kan, biedt je een grotere groep mensen de mogelijkheid ook noten te kunnen kopen.

De oplossing

Goedkoop gezonder eten, lokaal product, lokaal geteeld, geoogst door lokale mensen. Notenbomen zien er fraai uit en zorgen voor schaduw, gaan verzilting tegen en leveren een supergezond en sympathiek product.

Voor wie?

Het is een oplossing voor iedereen die van gezond eten houdt maar voor wie het nu nog te duur is om noten aan te schaffen.

Het 100 dagen doel

Op de Floriade wil ik laten zien hoe hoeveel we over twee jaar kunnen oogsten, voor hoeveel werkgelegenheid we zorgen. Dat doen we met een goede presentatie in de vorm van een geanimeerde video.

In het kort

Start project
31-07-2017
Sector
Agricultuur
Team
  • Kick , Stokvis, CEO, bedenker
Mijlpalen
  • Bedrijfsplan klaar
Samenwerkingspartners
Ernst Stokvis
Terug naar alle concepten

Journalist en entrepreneur. Ontwikkelaar van groentebank.nl. Peer to peer website voor thuistelers. Ook eindredacteur van NOS Journaal en documentairemaker