Terug naar alle concepten

Medical Cooking – als jouw gezondheid om ander eten vraagt

Medical Cooking is een uniek en vernieuwend concept gericht op het bereiden en toegankelijk maken van voedsel voor patiënten met specifieke dieetwensen.

10-03-2017 Door silka mitrovic

Categorie deelname: Samenwerkingsverband

Opgave: Slimme voeding

Medical Cooking brengt de belevingswereld van zorgprofessionals, patiënten en voedingsproducenten dichterbij elkaar. Middels een netwerk wordt kennis en ervaringen gedeeld en ontwikkelen we nieuwe innovaties op het gebied van voeding en gezondheid.

Het probleem

Er is een significante toename van mensen met welvaartsziekten. Grotendeels toe te schrijven aan een ongezonde leef,- en eetstijl. In toenemende mate wordt duidelijk dat er een evidente relatie bestaat tussen voeding en persoonlijke gezondheid.

De oplossing

Medical Cooking zet in op informeren, aanreiken van producten en diensten en ontsluiten van kennis voor patiënten en behandelaars, met als doel voeding een integraal onderdeel te maken van het behandelplan en herstel van de patiënt. Eenmaal gediagnosticeerd, biedt Medical Cooking praktische handvatten om gezond(er) te eten. In potentie heeft het een grote maatschappelijke impact op de gezondheid van de samenleving en leidt het idealiter tot een kentering in de toename van welvaartsziekten.

Voor wie?

De doelgroep betreft de consument/patiënt na moment van diagnose met een welvaartsziekte. Medical Cooking biedt, via onze samenwerkingspartners, handvatten voor een lekkere en gezonde voeding, ter verbetering van de gezondheid en het herstel van de patiënt.

Het 100 dagen doel

In de belevingswereld van de patiënt is de sociale impact het meest evident. De patiënt hoeft niet langer de ‘uitzondering’ te zijn, maar is op z’n minst bijzonder omdat er speciaal voor hem/haar producten, gerechten en beleving te verkrijgen is. Medical Cooking wil het leven met en diagnose in relatie tot eten een stuk dragelijker maken en laten zien dat de voedingskeuze daarin makkelijk, gezond en lekker kan.

In het kort

Start project
1 juni 2017
Sector
Gezondheid
Team
  • Marco, D'Agata, ,
  • Marianne, Karstens, ,
  • Silka, Mitrovic, ,
Mijlpalen
  • Medische receptkaarten (2012)
Samenwerkingspartners
Koppert Cress (Herman Poos) + Dutch Cuisine (Monique Mulder)
Contact
www.medicalcooking.nl / [email protected]
Terug naar alle concepten
foto

Gericht op de relatie tussen voeding en gezondheid.