Terug naar alle concepten

Kostelyck

Kostelyck keert de voedselketen om met gepersonaliseerde voeding.

nederland-bronckhorst-20-oktober-2014-foto-peter-strelitski
10-03-2017 Door Kostelyck

Categorie deelname: Samenwerkingsverband

Opgave: Slimme voeding

Kostelyck keert de voedselketen om met gepersonaliseerde voeding. Gericht op verbetering van de individuele gezondheid van de consument. Gemakkelijk te bestellen en thuis bezorgd. Samen op weg naar “De apotheek van de toekomst”.

Het probleem

Diabetes 2 is een welvaartsziekte die met behulp van goede voeding kan worden verminderd, zelfs genezen. Het is moeilijk om zelf te bepalen wat de beste voeding is, dit gericht en makkelijk te verkrijgen en resultaten die wordt bereikt te meten.

De oplossing

Kostelyck heeft een partnerovereenkomst met DVN. DVN ontwikkelt een platform: Voluit leven met diabetes. Dit platform biedt mensen begeleiding naar een gezonder voedingspatroon. Kostelyck biedt in samenwerking met diëtisten een maaltijdbox met verse Hollandse producten, evt met extra inhoudsstoffen. Wageningen University & Research en TNO zetten de resultaten in bij onderzoek naar de beste manier om individuele mensen te helpen bij het kiezen van gezonde en passende voeding.

Voor wie?

Voor mensen met diabetes 2.

Het 100 dagen doel

We starten met 45 diabetes 2 patiënten en 2 diëtisten. In deze pilot worden maaltijdboxen geleverd met ingrediënten voor vaststaande recepten voor de warme maaltijd (4 personen, 3 dagen per week). Later volgt de mogelijkheid om de inhoud van de box aan te passen door de deelnemers op basis van bijvoorbeeld voorkeuren of behoeften. In 100 dagen worden de stappen zoals hierboven beschreven doorlopen en worden de resultaten gemeten.

In het kort

Start project
01-06-2017
Sector
Voeding
Team
  • Marcel, van Dam, Founder Kostelyck,
  • Rob, van der Hoort, Founder Kostelyck,
  • Rianne, Mol, manager e-health & e-commerce DVN,
  • Dr. Ir. Gertrude, Zeinstra, onderzoeker & projectleider, Wageningen Food & Biobased Research,
Mijlpalen
  • 1-6-17: start 45 diabetes 2 patiënten
  • 15-09-17: vervolg 250 diabetes 2 patiënten
  • 01-02-18: full go
Samenwerkingspartners
DVN, Wageningen University & Research, TNO
Terug naar alle concepten
1325150441697rob-van-der-hoort

Ik ben een echt mensen-mens, en ook wel een beetje een idealist. Een rode draad in mijn leven is het realiseren van veranderingen en verbeteringen in samenwerking met anderen. Kostelyck is ontstaan vanuit een gezamenlijke missie van Marcel en mij om gezond eten voor iedereen bereikbaar te maken.