Terug naar alle concepten

easygrow.io – assisted growing for urban & indoor farmers

Easygrow.io is een "Assisted Growing" platform voor de nieuwe digitale urban & indoor farmer

project_image
09-03-2017 Door Danny Hoffman

Categorie deelname: MKB Flevoland

Opgave: Slimme voedselketen

Ons concept easygrow.io is een hard- en software platform waarmee we zowel startende als bestaande, lokale farmers de tools geven om op een laagdrempelige en toegankelijke manier verse, gezonde, betere groenten, fruit en kruiden kunnen laten groeien.

Het probleem

Inefficiënte voedselketen, door de manier waarop we voedsel produceren, transporteren en preserveren.

De oplossing

De nieuwe digitale farmers worden d.m.v. het easygrow.io platform ondersteund (“Assisted Growing”) om het groeiproces via hydroponics zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
Met onze oplossing maken we farming leuk en toegankelijk. We halen drempels weg en zorgen dat een groeiend aantal mensen enthousiast raakt over dit principe. Dit resulteert uiteindelijk in kwalitatief betere en gezondere producten en een duurzamere en efficiëntere voedselketen.

Voor wie?

De nieuwe digitale farmer. De farmer die open staat voor nieuwe (groei)technieken en duurzaam en kleinschalig de community wil voorzien van betere, gezondere en versere voeding. Uiteindelijk profiteert de consument hier natuurlijk ook van!

Het 100 dagen doel

Over 100 dagen willen we ons easygrow.io platform zover gereed te hebben dat met 10 urban en indoor farmers de pilot kunnen starten en zodoende het easygrow.io platform kunnen valideren en verbeteren om daarna in productie te gaan en verder uit te rollen.
Op de Floriade 2022 wordt ons easygrow.io platform op diverse locaties op het Floriade terrein als showcase van het nieuwe groeien ingezet, kan onze easygrow.io zeecontainer bezocht worden en kunnen bezoekers van de Floriade het easygrow.io product aanschaffen om zelf een nieuwe digitale farmer te worden.

In het kort

Start project
November 2016
Sector
Technologie
Team
  • Remco, Bakker, Creative Lead, Concept & Design
  • Yahia, El Sherbini, Developer, R&D van het easygrow.io platform
  • Lennart, Lachmeijer, Head of Technology, Verantwoordelijk voor alle development van easygrow.io
  • Iwona, Droog-Echt, Project Manager, In goede banen leiden van het easygrow.io project
  • Danny, Hoffman, co-founder & managing partner, Product Owner
Mijlpalen
  • easygrow.io smart IoT device prototype opgeleverd (februari 2017)
  • Start easygrow.io pilot met 10 urban / indoor farmers (juni 2017)
Samenwerkingspartners
Pycom, Drijfveer
Terug naar alle concepten

Co-founder van Elements Interactive, een technische studio die zich richt op de maatwerk ontwikkeling van hoogwaardige applicaties voor web, mobile en IoT toepassingen. Elements Interactive is in 1996 opgericht tijdens mijn studie communicatiesystemen en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf van meer dan 60 professionals met kantoren in Almere en Barcelona. Ik heb bovenmatige interesse voor techniek, IT en agri. Na het zien van de inspirerende TED Talk van Caleb Harper van MIT Media Lab (https://www.youtube.com/watch?v=LEx6K4P4GJc) heb ik besloten mijn interessegebieden te bundelen en easygrow.io te starten.