Terug naar alle concepten

C-Force AGRI, unieke innovatie en oplossing voor stofreductie & stuifbescherming

C-Force AGRI is De oplossing tegen winderosie & stuifschade in land- en tuinbouw. Gebruik resulteert in een hogere opbrengst, uitstekende gewasbescherming en gezondere gewassen. Het product vormt een afbreekbaar laagje over de bodem, behoudt haar werking na regen een gaat verdichting tegen.

instral-c-force-agri-opbrengen
01-02-2017 Door Instral BV - Nils Janbroers

Categorie deelname: MKB Flevoland

Opgave: Slimme bodem

C-Force AGRI biedt een unieke oplossing voor het verstuivingsprobleem in de landbouw. Eenvoudig met een veldspuit aan te brengen, het vormt een filmlaagje op de bodem dat zorgt voor stof & stuifbescherming en uiteindelijk een hogere opbrengst per ha.

Het probleem

Winderosie en stuifschade vormen een heel groot probleem in de land- en tuinbouw. Dit resulteert in verlies aan voedsel opbrengst per hectare als ook financiële schade. Tot op heden zijn geen gedegen oplossingen ontwikkeld voor dit grote probleem.

De oplossing

C-Force Agri zorgt dat telers gewassen efficiënter en effectiever kunnen beschermen tegen stof en stuifschade. Een goede bescherming resulteert in hogere opbrengst, schonere lucht en reduceert kosten, bodem verdichting, brandstofverbruik en uitstoot. Kortom: "Meer opbrengst en duurzamer"

Voor wie?

Alle telers waar stuifschade een probleem is vormen een belangrijke doelgroep.
Daarnaast zijn Gemeenten, Provincies, Rijkswaterstaat en bedrijven die zich bezig houden met aanleg en onderhoud van infrastructuur ook een zeer interessante doelgroep.

Het 100 dagen doel

Op de Floriade willen we laten zien wat de telers ervaren bij het gebruik van het product, zodat het product wereldwijd opgeschaald kan worden. De komende periode wordt wetenschappelijk aangetoond dat doelstellingen zoals reduceren van stuifschade en het verhogen van voedsel opbrengst per hectare worden gerealiseerd, met als doel certificering van het product voor verdere marktintroductie.

In het kort

Start project
2013 - Lelystad, Nederland
Sector
Land & Tuinbouw
Team
  • Ellis, Ackermans, Manager General Support, Planning & organisatie
  • Diana, Janbroers, Financial Manager, Financiële organisatie
  • Jacco, Korver, Manager R&D en Laboratorium, R&D
  • Robert, Dilling, Project Manager, R&D en Project planning
  • Nils, Janbroers, Directeur, R&D en Organisatie
Mijlpalen
  • 11-2013 Subsidie TMI regeling Stofbindingsproject 2.0.
  • 06-2014 Prototype gereed stof en stuifbestrijdingsmiddel voor land- en tuinbouw “C-Force AGRI”
  • 03-2015 Winnaar Flevopenning Innovatie voor ontwikkeling Stofbindingsmiddel
  • 06-2015 Realisatie serie stofbestrijdingsmiddelen voor Landbouw, Steden, Infrastructuur, Recycling en Industrie
Samenwerkingspartners
Provincie Flevoland middels TMI regeling
Contact
INSTRAL BV, Platinastraat 33, 8211 AR Lelystad, Tel: 0320-415591, Email: [email protected], Website: www.instral.com
Terug naar alle concepten

Met twintig jaar ervaring in research & development, is Instral uniek in het ontwikkelen en realiseren van innovatieve chemische additieven. Onze specialistische kennis en ervaring stelt ons in staat, oplossingen te realiseren die voldoen aan de hoogste eisen. Instral producten worden effectief toegepast in een groot aantal branches en industrieën zoals, Olie producerende en verwerkende industrie, Water behandeling, Milieu, Recycling, Mijnbouw, Bulk op- en overslag,
De focus van de door Instral ontwikkelde C-Force® producten ligt op kwaliteitsverbetering, soepele proces doorstroming, zorg voor het milieu en energie reductie. C-Force® producten zijn het beginpunt van unieke totaaloplossingen.