Terug naar alle concepten

Brandsma’s Pleats Suvel

Zuivelproducten bereiden uit ‘natuurlijke’ koemelk welke zich kwalitatief onderscheidt op basis van gezondheidscriteria bij de mens.

foto-brandsma-concept
09-03-2017 Door Brandsma's Pleats

Categorie deelname: Samenwerkingsverband

Opgave: Slimme voeding

1: Dit concept is nodig om het risico op gezondheidsklachten bij mens, plant en dier te verkleinen. Het concept voorziet in het beschikbaar krijgen van kwalitatief hoogwaardiger zuivelproducten.

Het probleem

Nederland geeft 45 miljard uit aan voedsel, 90 miljard aan gezondheidszorg. Hogere kwaliteit van voedsel reduceert de besteding in zorg. Uitdaging is gedragsverandering bij de mens: investeren in gezond voedsel en kwaliteit van leven omhoog.

De oplossing

Verhoging van biodiversiteit in Nederland is geen doel op zich, het is voorwaarde voor productie van gezond voedsel.
‘Brandsma’s Pleats’ produceert de zuivel, haar omgeving wordt uitgenodigd de kentering op gang te helpen.
Resultaat: een gezond ecosysteem als uitgangspunt voor gezond voedsel.

Voor wie?

Het concept helpt in eersten de consument van zuivelproducten en in bredere zin of in navolging van is de consument van landbouwproducten de doelgroep en dat zijn we allemaal…
Omdat een natuurlijke balans voorwaardelijk wordt profiteert de hele driehoek:
bodem, flora/fauna, mens.

Het 100 dagen doel

De komende drie maanden zoekt Brandsma’s Pleats verdere samenwerking met landbouwers om een steviger fundament te creëren onder deze wijze van landbouwproductie, daarnaast mobiliseert ze kennis bij deskundigen op het gebied van gedragsbeïnvloeding en lijkt een supermarktketen onontbeerlijk bij distributie. Samen het concept (door)ontwikkelen en uitdragen. Om borging van kwaliteit en product vorm te geven (mogelijk via certificering van melk en bodem) worden Living Lab Friesland en Commonland benaderd om hierin een rol te willen spelen.
In 2022 is op de Floriade het complete productieproces van ‘bodem tot boter’ zichtbaar en zijn de geproduceerde zuivelproducten ter plekke beschikbaar voor het publiek.

In het kort

Start project
September 2016
Sector
Zuivel
Team
  • Wytze, Brandsma, Melkveehouder, Initiatiefnemer
  • Klaas, Toering, Marketing en conceptontwikkelaar, Projectleider
Mijlpalen
  • 2018: Eerste steen zuivelproductiebedrijf Brandsma’s Pleats Suvel 2019: Marktintroductie 2020: Certificering melk op basis van kwaliteit 2021: Certificering bodem op basis van vruchtbaarheid 2022: Uitrollen van concept op o.a. Floriade
Samenwerkingspartners
Landbouwers Instellingen met kennis van gedragsbeïnvloeding Supermarkten en webwinkels Living Lab Fryslân Instanties als Commonland
Contact
Klaas Toering Grote Dijlakker 18 8701 KV Bolsward E: [email protected] M: 06 53397907
Terug naar alle concepten

Marketing adviseur met als aandachtsgebied 'Food'