Laden Evenementen

Healthy Food Congres

08sep
09.00 - 18.00
Iemand pakt groenten.

De kracht van groente

Groente is lekker! Daarnaast twijfelt niemand aan het feit dat groente bijdraagt aan een gezonde levensstijl. In de media is steeds meer aandacht voor groente en fruit. Toch blijft de consumptie dalen. Eten van meer groente en fruit is de belangrijkste verandering die we in ons voedingspatroon moeten maken. Hoe kunnen we dit bereiken?

Slechts 20 procent van de 2- tot 3-jarigen eet de aanbevolen hoeveelheid van 50-100 gram groente per dag. Van de kinderen tussen 7 en 18 jaar eet slechts 1% de aanbevolen hoeveelheid groente en bij de volwassenen is het al niet heel veel beter, tot 69 jaar eet 3-14 procent van alle mannen en vrouwen de aanbevolen hoeveelheid groente. Meer groente eten levert belangrijke gezondheidsvoordelen. Bovendien kan groente eten heel lekker zijn!

Tijdens dit tweejaarlijkse congres zal vanuit diverse sectoren gesproken worden over de kracht van groente. Niet alleen de meest recente ontwikkelingen vanuit de wetenschap zullen worden belicht, maar ook de innovaties vanuit de groentesector komen aan bod.

Locatie en aanmelden

Het Healthy Food Congress vindt plaats in het World Forum in Den Haag. Meer informatie en aanmelden via de website groentecongres.nl