Laden Evenementen

Feeding the Metropole

12okt
09.00 - 12.00

Breakfast meeting

Niet alleen het lokaal produceren, maar het vervoer en de promotie van lokale producten is de opgave van de toekomst. Hoe zorgen we ervoor dat lokale producten bij de lokale consument komen? Welke praktijkvoorbeelden zijn er al? Ga op donderdag 12 oktober van 09.00 tot 12.00 uur met elkaar in gesprek onder het genot van een ontbijt.

In onze metropoolregio gebeurt er veel: we produceren in stad en regio, kleinschalig en grootschalig in voedselflats, in kassen én in de volle grond. En ja, dit voedsel gaat voor een groot deel de wereld over, slechts een deel blijft in de buurt. De uitdaging is om lokaal geproduceerde producten voor iedereen in de regio toegankelijk te maken.

Hoe gaan voedselproducenten, -distributeurs en -bereiders uit onze regio hiermee om? Wat is hun rol binnen het voeden van de inwoners van de stad? En hoe ziet u dit?

Onder het genot van een lokaal geproduceerd ontbijt gaan we met elkaar en met diverse innovatieve ondernemers in gesprek over het voeden van de inwoners van de metropool met voedsel uit stad en regio. Aansluitend is er een tour over het toekomstig Floriadeterrein.

Programma

09.00 uur: Ontvangst, inleiding en kennismaken

09.40 uur: Pitches van voedselproducenten en –distributeurs

10.00 uur: In kleine groepjes aan de ontbijttafel verder praten

10.45 uur: Terugkoppeling; wat bedacht je aan de keukentafel?

11.00 uur: Tour over het Floriadeterrein

12.00 uur: Einde programma

Sprekers

Arjan Dekking en Bert Smit van de WUR geven een inleiding op het thema. Bob van der Voort van Buitenvaart Duurzaam enMillicent Schepman van Coalitie Buitengewoon vertellen over hun ervaringen.

Locatie

Floriade Paviljoen, Sturmeyweg 15 te Almere

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via dit formulier.